När våren kommer omkring så är det dags att kika över hur fastigheter har klarat sig under vintern. Vårt ”högkvarter” som jag och mina körsångsvänner äger har dessvärre inte klarat sig så bra. Det krävs definitivt en fasadmålning Göteborg kan prata om.

Igår såg jag och mina körsångsvänner äntligen en temperatur på över 20 grader. Mars och april har inlett våren strålande och det börjar bli dags för att diskutera om tiden inte är inne för att ömsa vinterkläder och börja bära lättare och tunnare kläder. Jag har redan smygstartat – igår tillät jag mig att sola med shorts och tillhörande ledig t-shirt på balkongen. Solen gör verkligen så mycket! Men det finns så klart tråkiga, eller ska jag snarare säga mindre glädjespridande, saker som kommer med vårens och solvärmens ankomst.

Det är nämligen så att vintern har varit tämligen rå mot oss här i Sverige. Speciellt fastigheter runtom i landet har fått utstå ett hårt klimat som har slitit på fasader, material och fundament. Vårt gemensamma högkvarter som jag nämnt i tidigare inlägg här på bloggen exempelvis har verkligen plågats av den ogynnsamma vintern, och behöver troligen en ordentlig fasadmålning för att komma tillbaka på banan igen för ett par år framåt.

Det ska nog gå bra dock eftersom vi är en grymt sammansvetsad grupp och alla vill se att högkvarteret förblir en fin och hemtrevlig plats för de som behöver det som mest i regn och rusk. Blir man ett gäng så tar det ju trots allt inte så lång tid att fasadmåla en fastighet, och man kan ju dela ett par skratt på vägen, eller hur? Ibland svetsas man samman av att göra svåra, jobbiga eller tråkiga grejer tillsammans.

Har ni några tips till hur man effektivt gör en fasadmålning så får ni gärna droppa en kommentar dock, vi uppskattar all hjälp vi kan få i kunskapsväg!