Att ta hand om sig själv, både i kropp och själ, är något som i en människas liv torde ses som av högsta prioritet – än mer så för en sångare, en artist. Länge har sinnebilden av en underhållare bestått av en människa enträgen att följa sina drömmar, på bekostnad av sig själv. Därför söker jag för närvarande på Google efter ”Naprapat Göteborg”.

Det är sådana tankar som löper genom min skalle när jag stirrar in i min skärm, funderandes över om ”naprapat Göteborg” är rätt väg att gå för mig, en alldaglig men passionerad körsångare ursprungligen från Svanholm. Jag har egentligen aldrig haft några vidare problem med hälsan, då jag har en ganska robust konstitution och varit noga med att inte slita ut mig för mycket eller riskera min lekamen för mina passioners skull. Men ju fler år som passerar och ju mer ivrig man blir att prestera, desto mer tär det på kroppen.

Jag har också sett alldeles för många av mina kollegor och andra utövare lida av att ignorera sin hälsa till förmån för deras karriärer. När de har varit så nära till att äntligen lyckas och komma till den plats de vigt sina liv för att äntligen nå så bryts de ned på förhand, och kan aldrig njuta av framgångens sötma. Att strävsamt, ändlöst arbeta, utan hänsyn till sig själv och sina varningssignaler, är aldrig ett vinnande koncept och en extremt kortsiktig satsning på en långsiktig dröm.

Vare sig det handlar om mental eller fysisk skada som åsamkas så kan det i vissa fall bli livslånga men av de satsningar man lagt ned på sin profession. Det är inget jag önskar, och jag har sett alldeles för många fall av de som fallit in i en sådan fallgrop.

I vilket fall som helst, detta är mina spontana tankar som dykt upp medan jag tänkt på min hälsa och min karriär. Lite snurrigt måhända, men ack så viktigt att tänka på det, hur ostrukturerat mina tankar än är. Ser fram emot att ge min kropp den största gåva jag kan ge den – full och passionerad uppmärksamhet!