Spenderade juldagarna i goda vänners lag, och gick utanför min komfortzon genom att uppleva en julafton på spanskt vis – nu ska jag inhandla paellapannor under mellandagarna!

Nå, nu sitter jag och ska precis slutföra ett köp av ett par paellapannor på paellapannor.se efter en underbar julledighet med mina spanska compadres, där jag fick njuta av fantastiska paellarätter á la Valencia, Spanien. Detta året markerade en befriande känsla av chanstagande från min sida, då jag runt juletider antar en relativt konservativ och tillbakadragen roll – ett tydligt skiljemärke av hur mycket jag påverkas av dessa familjehögtider, och hur jag transformeras från en relativt öppen person till en väldigt sammanbiten och ”kristen” människa.

Jag fick en inbjudan till att fira juldagen med mina spanska och latinamerikabaserade vänner, och jag kände att 2015 behövde bli ett år då jag fortsätter att utmana mig själv – även när det handlar om något så gravt, i mitt fall, som att överge en livslång tradition av självvald isolering (till fördel för släkt och familj). Så jag tackade ja.

Jag ångrar det verkligen inte såhär i efterhand! Det var en gemytlig kväll, fylld med värme, glädje och framförallt god mat!

Jag blev framförallt totalt förälskad i paellan som serverades, och jag blev genast intresserad av att laga paella själv. Det tog inte lång tid för mig från att prisa värdens kulinariska förmåga till att jag närmast intervjuade folket kring julbordet om var man kan köpa paellapannor, vad det kostar, vad som krävs för att göra en riktigt god paella, och så vidare.

Jag blev uppmuntrad att kolla upp paellapannor.se och jag kan egentligen bara uppmuntra er som läser att kika in på deras site ni också – de har förträffliga prisor för att vara Sverige, och erbjuder i princip bara genuina produkter direkt från Spanien. Ganska oöverträffat om man pratar om den svenska marknaden.

Nej, nog med svammel. Nu ska jag köpa mig lite paellapannor!