December är en högtidens tid. En månad då man rår om varann, tar tid för nära och kära och tänker på familjen ett extra varv medan man delar ut kärlek. Med det i tanken har jag bokat en söndagsmiddag i Göteborg för att fira advent med förtroliga få!

Julen har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta, och december som månad är något alldeles extra. Visst blåser kylans vindar och snön, om man har tur, faller tungt på marken medan folk fryser och landskapet blir kargt. Trots det så kryper ändå en slags värme fram, en förtrolig, alldeles genomträngande hetta som lyfter upp ens ande och inspirerar en till att möta kylan med näven knuten och en outsinlig flamma i blicken.

Denna känsla är vad jag kallar julsjälen, och den genomsyrar i princip alla, från den bråkigaste, grinigaste person till den mest positiva och välkomnande bland oss. Jag tycker det är viktigt att man, trots alla hemskheter som sker idag på daglig basis, ändå kan ta ett steg tillbaka och minnas allt det goda som finns i världen. Juletiden är kärlekens tid.

Jag firade första advent i stilla tystnad med mina allra godaste vänner, och inför kommande andra advent hade jag tänkt att avnjuta en vacker söndagsmiddag i Göteborg med återstoden av min härliga familj. Det är i dessa dagar som jag sätter mig ned med mina familjemedlemmar, lyssnar på dem, underhåller dem, låter dem få veta hur mycket jag uppskattar dem och tar igen förlorad tid som försvinner på grund av mitt flängande. Ingen ska behöva känna sig oälskad under ett helt år. Det är därför jag tar mig tiden att propert spendera tid med de jag delar blod med under en längre tid på året.

Hur firar ni advent därute? Är det inte något för er, myser ni helst själva eller delar ni det med vänner och familj? Berätta!