Nu när vi fått ordning på körsångsföreningen så ska vi sätta sista spiken i kistan på projektet, att hitta ett tillhåll för våra aktiviteter och administration. Jag ska kika på lediga lokaler – Trollhättan är just nu den hetaste kandidaten.

Det ska bli lite pirrigt att leta lokaler för föreningen, men jag tror på denna revitalisering och jag har förtroende för vår förenings framtid. Äntligen ska vi kunna ha en bas som vi kan utgå ifrån, istället för att vi är ett gäng som underförstått verkar tillsammans för att säkra körsångsföreställningar och events. Förhoppningsvis kan detta projektet leda till att vi går från ett par eldsjälar till en fullfjädrad organisation med hundratals, kanske tusentals glada ungdomar och äldre herrar och damer som alla delar samma intresse – musiken, och glädjen som finns i att stämma in i en körsång.

Att lotten föll på just Trollhättan kan nog förklaras i att det är vettigast rent geografiskt. Inte alla bor i Göteborg, de som väl bor i Göteborg har inga problem med att åka till Trollhättan, och infrastrukturen tillåter för snabb resväg till ”Trollis” utan större missöden. Staden är en modern, omstrukturerad ministad som erbjuder det mesta inom bekvämlighet och variation. Skulle det vara så att vi tröttnar på att uggla inne i vår lokal så kan vi alltid bege oss ut mot city, och skulle Trollhättan bli tråkigt (gud förbjude) så kan vi alltid åka in till faktiska City, alltså Göteborg.

Jag tror som sagt på detta och Trollhättan har skickat de rätta signalerna. Bostadsbristen är inte lika tydlig där heller, och att fixa lediga lokaler i Trollhättan borde inte vara svårare än någon annanstans.

Med det i åtanke, vad är er erfarenhet av Trollhättan? Är det en fascinerande hemvist för ett glatt kollektiv av passionerade körsångare i alla möjliga åldrar? Skänk oss en tanke och dela med er i kommentarerna!