Livet som turnerande sångfågel i många av världens körsångsuppsättningar kan göra ett fast boende till en smärre omöjlighet. Idag fick jag exempelvis köpa stekpanna på nätet för att jag knappt har tid för IKEA och minimalt med köksartiklar!

Nå, ingen kan beskylla mig för att sitta hemma och rulla tummarna hela dagarna. De senaste veckorna har jag knappt stannat av en enda minut och har alltid varit på språng, vare sig det handlat om föreningen, mina körsångsturnéer runtom i landet och utomlands, föreläsningar, events i goda vänners lag, spontana körsångsbarbershopuppträdanden med gamla körsångsrävar från diverse grupper, och liknande. Livet är spännande just nu och då har man inte tid att såsa hemma i sin trista vrå!

Inte för att jag egentligen har någon just nu. Har levt gott på att kunna couchsurfa hos både bekanta och främlingar, det enda jag egentligen behöver är ju en sovplats och kanske en dusch då och då. Mer än så krävs inte – sången är mitt liv, och jag är ständigt på jakt efter att uppleva mer och mer musik, i alla dess former, överallt!

Men jag har ändå en lya som jag då och då återvänder till, och den är i ett ganska sorgligt läge. Spartansk, okreativ, ganska så tråkigt inredd – inte mycket artiklar till att laga mat, få möbler, tråkigt läge. Låter kanske inte så kul, men jag brukar visserligen inte sitta hemma och roa mig själv.

Jag tog dock tag i problemet och jag ska försöka att utöka mitt hem, åldern börjar ta ut sin rätt för mig. Det blir att köpa stekpanna och övriga köksartiklar, medan jag får tänka på att hitta förströelser och dylikt som skulle kunna passa fint in i min lägenhet under tiden som jag är på resande fot.

Vad rekommenderar ni nu när jag ska köpa stekpanna? Någon speciell tillverkare jag ska kika på! Hör av er!