Som sig bör när man är en man, hängiven åt de sköna konsterna och en ivrig förespråkare av allt som är vackert och balsam för själen, så finns det givetvis materiella ting här i världen som ämnar förstöra eller begränsa en artists viktiga kanaler att uttrycka sig obestritt. Min körsångsförening behöver ett nytt kassaregister.

Som nämnt så sitter vi i en ganska jobbig sits på körsångsföreningen som jag frekventerar nuförtiden eftersom vi har problem med ekonomin. Eller snarare, vilken ekonomi? Ingen har särskilt bra koll då vi alla har haft tänket att lönen för mödan är luften som vi andas, publikens applåder och gästvänliga inackorderingar på olika ställen hos folk som velat ta emot oss. Men det har också blivit lite pinigt eller rent ut sagt kaotiskt när folk velat betala oss med pengar, och då har man givetvis undrat: ska det här skattas? Hur ska vi effektivt föra in det i vårt kassasystem? Och så vidare.

Vi fick rådet av en välmenande ekonom som lyssnade på ett av våra framföranden som vi satt ihop tillsammans i Göteborgsområdet att vi verkligen behöver ett kassaregister.

Därför har tiden kommit för att köpa in ett kassaregister och vi letar mer eller mindre med ljus och lykta efter en pålitlig återförsäljare, som har ett bra rykte, tung historik och lovord från både höger och vänster. Befinner de sig i Västra Götaland-området – ännu bättre!

Åtminstone jag vill i alla fall inte röra mig så värst långt längre, även om jag ursprungligen haft mina rötter i Svanholm. Nu huserar jag för närvarande i Göteborgsområdet och stormtrivs – även om jag har siktet inställt på Trollhättan. Jag kommer säkert höra av mig om detta inom en snar framtid!

Är det någon som har erfarenhet av ett pålitligt kassaregister? Har hört mycket gott om Joboffice. Input om det? Inga svar är för dåliga eller andefattiga!