Som en fortsättning på mitt blogginlägg om Spanien, paellarecept och min kärlek till kulturer i andra länder så kan jag berätta om hur jag genomförde en MC utbildning för att kunna upptäcka länderna utanför körarenorna.

Jag gillar som sagt att försvinna lite i en främmande kultur och ge mig hän för drifter, tankar och önsketänkanden som brukar uppstå när jag hamnar i ett land som inte påminner allt för mycket om Sverige och det kalla Norden. Innan jag blev en internationell körsångare så räckte det gott och väl att sitta hemma i sin lägenhet i en slö position framför tvn och slänga i sig tacos med doritossmulor längs nätbrynjan och på fingrarna. Världen var lagom stor och det behövdes inte så många utsvävningar. Kanske en tur eller två till krogen.

Allt det förändrades när jag hade ett kort samarbete med Svanholm Singers. Vi spenderade väldigt mycket tid inom Europas, och senare världens, gränser och platser som jag antingen aldrig hade hört talas om eller bara drömt om blev helt plötsligt tillgängliga för mig. Det skakade om min syn på livet i dess grundvalar och gjorde mig mycket mer proaktiv. För om jag inte tog initiativ till att upptäcka, hur skulle jag då kunna hinna med att se hela världen? Jag gick en MC utbildning rätt tidigt i livet, och det kom väl till pass när jag började resa genom länder genom jobbet.

Nu i sommar kommer MC utbildningen väl till pass då jag börjat upptäcka Spanien ut och in, allt från Balearerna och Gibraltar till Andalusien, Galicien och Katalonien. Jag har besökt svenskkolonierna i bland annat Marbella och planerar på att tuffa på till Teneriffa och Lanzarote med min motorcykel. Finns funderingar på om min hoj, som för övrigt dragit ögonen till sig (prima Harley Davidson-modell!), klarar av de småbergiga områdena i öprovinserna. Förhoppningsvis är Kanarieöarna nådiga nog.

Hur spenderar du din sommar?