För att förbättra min sångförmåga tog jag i dagarna beslutet att genomgå en läppförstoring. Jag har hört från flera inom branschen att förstorade läppar hjälper stämbanden att komma till sin rätt och lättare få till ett purrande vibrato som kan trollbinda publiken.

Jag har ett ganska okej register för att vara en relativt okänd körsångare. Okej, jag är inte relativt okänd, men jag är ingen megastjärna. Jag fick lämna Svanholm Singers efter ett tag, så det var ett egenvalt beslut.

I vilket fall så har jag en ganska imponerande röst. Jag kan nå djupa toner och svävar ibland ut i lätta, ljusa toner som lika gärna kunde varit änglatoner.

Jag är dock en typiskt prestigehungrig uppträdare och kräver alltid mer. Det kan alltid bli bättre, jag kan alltid slipa på mitt nästa uppträdande, det finns alltid en liten sak att åtgärda i varje segment. En sådan person är jag och jag skäms inte för det.

Det var därför jag tog beslutet att fixa en läppförstoring för att maximera mina chanser att hålla en mer konsekvent ton i varje segment, stadie av låten eller uppträdande. Folk har, oavsett om de tror det eller ej, vanligtvis inte problem med tondövhet och kräver alltid nya, spännande akter med utomjordiska vibratos, staccatos och allt det där. Det är bland annat därför jag ännu inte bärgat hem ett mästerskap i körsång, även om jag har en magisk ton när stjärnorna står på rätt plats i sånghimlen.

Så nu laddar jag inför en läppförstoring som jag hoppas kan förbättra min karriär i framtiden – vem vet, kanske blir jag världsmästare inom solosång vid någon större tävling nån gång? Räkna inte ut mig säger jag bara, efter operationen kommer jag resa mig som fågel fenix!

Så, vad har ni för erfarenheter av läppförstoring? Är det rentav så att ni också är sångare på något vis eller har gjort en läppförstoring för att ”dopa” er en aning? Lämna en kommentar och berätta era intryck ni hade före, under och efter operationen!